Stevner
Fra man fyller 6 år kan barn konkurrere i egen klubb og i sitt nærmiljø. Fra 9 år kan man konkurrere regionalt, og fra 11 år kan man konkurrere nasjonalt og i andre nordiske land. Det er ikke lov til å konkurrere i land utenfor Norden før det året du fyller 13 år.
Transport
På stevner som er i nærheten, kjører vi selv om ikke annet er opplyst. Vi ønsker at vi fyller bilene, og kjører sammen. Møtes som regel ved speidertomta (parkeringsplassen ved svømmehallen).
Oppmøte
Det er viktig å komme i tide til stevnet. All informasjon om oppmøtested og tid blir informert om fra trener. Møt i den aktuelle svømmehallen ca 15 minutter før det står at innsvømmingen starter, da har du god tid.
Oppvarming
Oppvarming (innsvømming) før konkurranse er for å prøve bassenget, testet vendinger, stup og svømt deg varm. Du bør svømme i minst 30 minutter. Vi prøver å legge oss i samme bane.
Påkledning
Det er viktig å ha med seg nok klær for å holde seg varm under stevnet, se listen under. Det er ikke behagelig å gå rundt i den samme våte badedrakten en hel stevnedag. Hvis det er lenge mellom øvelsene er det best å skifte til tørr badedrakt/tøy. Hvis det ikke er tid, eller du ikke har med deg flere tørre drakter, bør du tørke deg godt og ta på treningsdress, sokker og joggesko.
Utstyr som alltid skal være med:
- Treningsklær (klubbklær- kjøpes på Intersport Mandal)
- Joggesko
- Sokker
- Badedrakter/bukser – gjerne to
- Badehetter – gjerne to, lurt å ha en i reserve
- Svømmebriller – gjerne to, lurt å ha et par i reserve
- Håndkle – gjerne to
- Drikkeflaske
- Matpakke – se under
Mat og drikke
På svømmestevner er det alltid en kafeteria, men der selges det som regel mest kaker, vafler og pølser. For å svømme bra en hel dag trengs det ordentlig mat. Ta med en skikkelig matpakke, og sørg for å spise frokost før du drar hjemmefra.
Matpakken kan bestå av (grove) brødskiver med ost, skinke eller annet pålegg, pastasalat, yoghurt, frukt, rosiner og nøtter. Vent med kake, brus, vaffel og pølse fra kafeteriaen til du er helt ferdig med å svømme.
Drikkeflasken skal alltid være med.
Hva bør publikum ha med?
- Det blir fort varmt og fuktig så følgende kan være lurt, litt avhengig av hallen:
- Sitteunderlag
- Kort bukse og t-skjorte
- Innesko
Personlige resultater
Vårt fokus under stevner handler alltid om egne resultater, ikke om motstanderen. Vi fokuserer på teknikk og at utøver utfører dette så godt han kan.
For dere eldre svømmere, kan være lurt å skrive ned hvilke øvelser du svømmer, med resultater og kommentarer, i en treningsdagbok. Dette gir til slutt en fin oversikt over sesongen.
Etter å ha svømt en øvelse er det lurt å gå rett bort til trener for å få en tilbakemelding. Dette gjelder både når du er veldig fornøyd med løpet og når du er misfornøyd. Trener og du finner sammen de gode tingene ved løpet ditt, eventuelt noen forbedringsområder.
Når skal barnet svømme?
Et svømmestevne kan vare en halv dag eller 3 dager. I løpet av en halv dag i bassenget svømmer man kanskje bare to-tre ganger. Mange foreldre lurer sikkert på når barnet svømmer. Trener har oversikt over når ditt barn skal svømme, i tillegg kan du selv kjøpe startlister, slik at en kan følge med på når barnet skal svømme. På mange stevner lages det tidsskjema. Dette, i tillegg til startlister og resultatlister, finner du på www.livetiming.no eller mobilversjonen.
Stafettlag
Vi pleier å stille med både rekruttlag og juniorlag (jenter og gutter). Ikke dra hjem før du har snakket med treneren og fått bekreftet at du ikke er satt opp på et stafettlag. Det er også lov å være igjen for å heie på lagkameratene.
Premiering
Det vanlige på åpne stevner er 1/3 premiering – det betyr at hvis det er tre svømmere med i din klasse blir det delt ut en premie, hvis det er fire – seks blir det to premier, osv. Husk at dine personlige resultater er viktigere enn premiene – det er moro å forbedre sin egen tid.
Etter stevnet
Etter stevnet er det deilig og lurt å svømme noen hundre meter utsvømming hvis du har mulighet til det.